Школа за основно и средње образовање “Милан Петровић” са домом ученика данас је угостила експедицију ФК Војводина.

ФК Војводина представљали су Вукан Савићевић, Милош Поповић, Драган Кокановић и Петар Сукачев.

Ово је прва посета у новој школској години, чиме је настављена добро позната акција ФК Војводина под слоганом „Ти си наша прва љубав“. У оквиру ове акције, „стара дама“ посећује основне школе у Новом Саду и околини, и за циљ има усмеравање деце ка спорту и здравом начину живота, али и поштовању основних спортских вредности, попут тимског духа и фер-плеја.

Воша је током ове акције претходно посетила основне школе: ’’Соња Маринковић“, ’’Јован Јовановић Змај“, ’’Коста Трифковић“, ’’Прва војвођанска бригада“, „22. август“, „Свети Сава“, „Жарко Зрењанин“, „Јован Дучић“, “Вељко Петровић“, “Петар Кочић“, „Ђура Даничић“, „Иво Лола Рибар“, „Ђорђе Натошевић“, „Лаза Костић“, „Људовит Штур“ и „Јован Јовановић Змај“.

Први део дружења у учионици и овај пут је обележила права домаћинска и забавна атмосфера. Играчи су најпре одговарали на занимљива дечија питања о својим фудбалским почецима и зашто су баш одабрали да се баве најпопуларнијим спортом на свету.

Након првог дела у учионици, сви заједно су се преселили у фискултурну салу, где су одиграли партију фудбала, док су ученицима подељене Вошине лопте, као и распореди часова. Такође, ФК Војводина је школи „Милан Петровић“ поделила и карте за предстојећи „господски“ дерби против ОФК Београда, уз жељу да се и тамо поново видимо и окупимо у што већем броју.

Члановима ФК Војводина било је задовољство да данашњи дан проведу у пријатној атмосфери школи „Милан Петровић“. ФК Војводина се овим путем захваљује домаћинима на гостопримству и позива све да постану део бело-црвене породице, јер ми смо једно, то је наша снага.