Trener Vojvodine Nenad Lalatović smatra da je Zenit zasluženo pobedio u prijateljskoj utakmici na Gasprom areni.

Fudbaleri „stare dame“ izgubili su večeras rezultatom 4:1, a Lalatović je čestitao ruskom šampionu na pobedi.

– Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na prikazanoj igri. Mi smo stigli jutros u pet ujutru, nismo ni imali mnogo sna, a došli smo i bez naša četiri reprezentativca. Prvi gol smo primili iz ofsajda, ali to ne umanjuje pobedu Zenita. Posle smo igrali kako sam želeo, ali smo kasnije primili malo naivne golove. Međutim, videlo se da je Zenit jedna klasa i veliki klub, sa sjajnim igračima, odličnim strancima koji prave razliku. Parirali smo bez naših standardnih igrača koliko smo mogli. Okrećemo se našem prvenstvu, ja sam tek preuzeo tim i igrači moraju da se naviknu na moj stil igre, jer moraju da nauče da igraju još agresivnije, još bliže igraču da bi rezultati bili bolji – rekao je Lalatović.

Trener Vojvodine ocenio je i ekipu Zenita i odgovorio na pitanje gde ih vidi u evropskom fudbalu.

– Zenit sa ovakvim timom i sa ovakvom igrom bi mogao mnogo da uradi u Evropi. Ne mogu možda da kažem u Ligi šampiona, ali u Ligi Evrope definitivno. Imaju mnogo tih kvalitetnih stranaca koji prave razliku, ali u oba pravca. Kao ekipa igraju u oba pravca, imaju brzinu, napadaju prostor, igraju dobro i bez lopte. Kada se budete vratili u evropska takmičenja, siguran sam da ćete imati zapaženu ulogu – istakao je Lalatović.

Njegov pomoćnik Milan Vještica je bivši igrač Zenita, što nisu zaboravili ruski novinari.

– Moj veliki prijatelj Milan pričao mi je samo najlepše stvari o vašem klubu, ali o Zenitu ne treba trošiti reči. Za ovaj klub zna ceo svet, sa bogatom tradicijom i nije morao mnogo toga ni da mi govori, znao sam gde dolazim – zaključio je Nenad Lalatović.

Ekspedicija Vojvodine u nedelju se vraća u Novi Sad, gde će nastaviti pripreme za predstojeći prvenstveni duel protiv Jedinstva, u subotu od 18 časova.