Тренер Војводине Ненад Лалатовић сматра да је Зенит заслужено победио у пријатељској утакмици на Гаспром арени.

Фудбалери „старе даме“ изгубили су вечерас резултатом 4:1, а Лалатовић је честитао руском шампиону на победи.

– Честитам и једној и другој екипи на приказаној игри. Ми смо стигли јутрос у пет ујутру, нисмо ни имали много сна, а дошли смо и без наша четири репрезентативца. Први гол смо примили из офсајда, али то не умањује победу Зенита. После смо играли како сам желео, али смо касније примили мало наивне голове. Међутим, видело се да је Зенит једна класа и велики клуб, са сјајним играчима, одличним странцима који праве разлику. Парирали смо без наших стандардних играча колико смо могли. Окрећемо се нашем првенству, ја сам тек преузео тим и играчи морају да се навикну на мој стил игре, јер морају да науче да играју још агресивније, још ближе играчу да би резултати били бољи – рекао је Лалатовић.

Тренер Војводине оценио је и екипу Зенита и одговорио на питање где их види у европском фудбалу.

– Зенит са оваквим тимом и са оваквом игром би могао много да уради у Европи. Не могу можда да кажем у Лиги шампиона, али у Лиги Европе дефинитивно. Имају много тих квалитетних странаца који праве разлику, али у оба правца. Као екипа играју у оба правца, имају брзину, нападају простор, играју добро и без лопте. Када се будете вратили у европска такмичења, сигуран сам да ћете имати запажену улогу – истакао је Лалатовић.

Његов помоћник Милан Вјештица је бивши играч Зенита, што нису заборавили руски новинари.

– Мој велики пријатељ Милан причао ми је само најлепше ствари о вашем клубу, али о Зениту не треба трошити речи. За овај клуб зна цео свет, са богатом традицијом и није морао много тога ни да ми говори, знао сам где долазим – закључио је Ненад Лалатовић.

Експедиција Војводине у недељу се враћа у Нови Сад, где ће наставити припреме за предстојећи првенствени дуел против Јединства, у суботу од 18 часова.