Фудбалери Војводине поражени су на Гаспром арени од екипе Зенита резултатом 4:1 у пријатељском сусрету у Санкт Петербургу.

Стрелац јединог гола за Војводину био је Ђорђе Црномарковић у 25. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Зенит: Адамов, Горшков, Чистјаков, Нино, Мантуан, Бариос, Клаудињо, Артур, Педро, Ерокин, Соболев. У другом полувремену ушли су: Вендел, Родригао, Лусијано, Бјарзов, Сантос, Ахметов, Чернов, Мушкарин, Обонин, Иванов.

Војводина: Росић (од 46. Гочманац), Бутеан (од 81. Тањга), Медојевић (од 88. Букинац), Црномарковић, Николић, Лукас Барос (од 46. Ђорђевић), Петровић (од 71. Поповић), Савићевић (од 88. Бутраковић), Кокановић (од 64. Младеновић), Ранђеловић (од 64. Депу), Бамиделе (од 81. Сукачев).

Нови тренер Војводине Ненад Лалатовић одлучио је да заигра у нешто другачијој формацији, у одсуству Сеида Кораћа и Колинса Сиченџеа, у последњој линији играо је Медојевић, уз Бутеана и Црномарковића, док су бочне позиције заузели Лазар Николић и Лукас Барос.

Зенит је имао прву шансу, у уводним минутима, Артур је гађао искоса са десне стране, лопта је прошла поред стативе.

У деветом минуту, руски тим је повео, Соболев је побегао одбрани Војводине, а иако се на успореном снимку јасно видело да је био у недозвољеној позицији, на овој утакмици није био ВАР, а помоћни судија није ништа сигнализирао, те је нападач Зенита рутински решио ситуацију један на један са Росићем.

Воша је узвратила у 25. минуту када је после корнера са леве стране, Црномарковић је био највиши у скоку и главом је изједначио на 1:1.

До одласка на одмор Зенит је успео да дође до новог вођства, у 39. минуту, домаћи су извели заиста лепу акцију по десном боку, а након дуплог паса, Мантуан је асистирао за Соболева у петерцу за 2:1.

У надокнади времена, домаћи су стигли до трећег гола, Соболев је после два гола уписао ефектну асистенцију петом за Муантуана који је ушао у шеснаестерац и погодио даљи угао по земљи за 3:1.

Зенит је кренуо силовито и на старту другог полувремена, пошто је у 48. минуту Соболев је поново маестрално асистирао за Лусијана који је изашао сам на Гочманца и погодио даљи угао уз саму стативу за 4:1.

Уследио је нешто мирнији период у ком су тренери одлучили да пруже шансу бројним играчима са клупе, а Ненад Лалатовић је увео Гочманца и Ђорђевића на полувремену, а потом и Депуа и Младеновића. Воша је покушавала да пронађе простор на противничкој половини, али тешко је долазила до правих прилика. Средином другог полувремена управо је Депу гађао ускоса са леве стране, али право у голмана Зенита.

До краја није било промене резултата, а Војводина се у недељу враћа у Нови Сад и наставља припреме за предстојећи првенствени дуел са Јединством са Уба.