Фудбалери Војводине победили су у гостима, на стадиону „Лагатор“ екипу ИМТ-а резултатом 3:0 у деветом колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Двоструки стрелац за Војводину био је Кејлеб Сери у 52. и 69. минуту, док је Полетановић погодио из пенала у 65.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

ИМТ: Вуклиш, Спремо (од 56. Глишић) Батис, Поповић, Бастаја, Стевановић (од 68. Леби), Крстовић (од 46. Луковић), Зулфић (од 85. Билапс), Коурт, Бонет, Крстић.

Војводина: Росић, Бутеан, Кораћ, Сиченџе, Ђорђевић, Петровић (од 84. Медојевић), Кокановић (од 56. Величковић), Савићевић (од 56. Полетановић), Радуловић (од 73. Сукачев), Бамиделе (од 73. Депу), Сери.

Воша је од почетка била боља екипа, стварала је више прилика, а прву је имао Кораћ. У 13. минуту после корнера са десне стране, главом је гађао по средини, на месту је био голман Вуклиш.

И у 32. минуту Кораћ је имао нову шансу после корнера, овај пут са десне стране, погодио је место где се спајају пречка и статива.

У финишу првог полувремена Воша је повезала неколико добрих напада. Прво је Сери послао Бамиделеу лопту у простор, он је имао ситуацију два на један, али није добро проиграо Радуловића на другој страни.

Одмах након тога и Сери је искоса са леве стране покушао да изненади голмана, али је Вуклиш добро интервенисао.

Што Војводина није успела у првом, јесте у другом полувремену и то чак три пута у размаку од 15 минута.

ИМТ јесте први припретио, најбоље од почетка утакмице, пошто је Стевановић са дистанце ставио Росића на муке, али је голман сачувао мрежу.

У 52. минуту, Воша је успела да дође до предности, Бамиделе је упутио сјајан пас, Сери је изашао сам на голмана и рутински гађао поред њега за 0:1.

Десет минута касније, Бамиделе је шутирао, његов чувар је руком изблокирао његов ударац, а после асистенције из ВАР собе, судија је показао на белу тачку. Одговорност је преузео Полетановић који је гађао у доњи леви угао за 0:2.

Све је било готово у 69. минуту када је Росић избацио лопту, Сери је опет одлучио да крене у соло акцију, ослободио се двојице чувара и потом прецизним ударцем опет савладао Вуклиша за недостижних 0:3!

Немања Кртолица је потом одлучио да пружи шансу Петру Сукачеву, а са њим је ушао и новајлија Депу, а изашли су Радуловић и Бамиделе.

Предност Војводине могао је да повећа Величковић, чији је ударац са 10 метара зауставио Вуклиш, па промене резултата више није било.

У наредном колу Војводина дочекује Раднички, а тај меч на програму је у суботу у 20 часова на стадиону „Карађорђе“.