Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Partizana rezultatom 0:0 u sedmom kolu Mocart Bet Super lige Srbije.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Partizan: A. Jovanović – Jurčević, Filipović, Mujakić, Đurđević – Kovač (od 46. Natho), Arijaga – Kalulu (od 46. Trifunović), Zahid, Zubairu (od 46. Severina) – Đ. Jovanović (od 74. Nikolić).

Vojvodina: Rosić – Butean, Korać, Crnomarković, Baros – Poletanović (od 84. Medojević), Petrović, Savićević (od 74. Bamidele) – Seri, Radulović (od 84. Popović) – Veličković.

Voša je u prvom poluvremenu u potpunosti dominirala i imala daleko više prilika za gol, ali na pauzi nije bilo golova – 0:0.

Prvu šansu propustio je Andrija Radulović, u devetom minutu kada je izašao sam na gol Partizana, ali se golman Jovanović istakao sjajnom intervencijom.

Pet minuta kasnije, šansu je imao i Veličković, i njegov udarac odbranio je dobro zaustavljeni Jovanović. Najbliži golu bio je Vukan Savićević, u 16. minutu kada je ostao sam na drugoj stativi, ali je sa peterca gađao preko prečke.

Voša je nastavila dominira i stvara šanse, pa su tako usledili Petrovićev i Radulovićev udarac sa distance, koji su takođe završili u rukama Jovanovića.

Prvo poluvreme zaokružio je slalom Serija, koji se u 43. minutu stuštio ka golu Partizana još sa polovine terena, zalomio je Mujakića, ali je Jovanović krajnjom mukomm upisao i sedmu intervenciju od početka utakmice.

Za razliku od starta prvog poluvremena koje je pripalo Vojvodini, Partizan je uspeo da odgovori na startu drugog dela igre, pošto su u igru ušli Natho i Severina. Krilni napadač Partizana propustio je i najbolju šansu za domaći tim kada je upravo posle Nathovog pasa izašao sam na Rosića, ali je šutirao pored stative.

Voša je u nastavku nastavila da preti preko Serija, koji je u razmaku od pet minuta imao dva opasna pokušaja sa distance, lopta je završila u oba navrata pored desne stative.

Voša je ubrzo opet preuzila dominaciju na terenu, Veličković je odigrao dupli pas sa Serijem, ali je potom izblokiran, da bi potom posle dobre kontre i Savićević gađao iz prve preko gola.

Pomoćni trener Vojvodine Nemanja Krtolica odlučio je da uvede prvo Bamidelea umesto Savićevića, kako bi pojačao ofanzivu, a u 76. minutu upravo je on ukrao loptu u izgradio dobru poziciju za šut, ali je izblokiran.

U 80. minutu opet je Severina napravio višak na desnom boku, uneo je loptu u sredinu i potom snažno šutirao pod prečku, ali se istakao i Rosić lepom paradom.

Do kraja, Petrović je imao dva pokušaja sa distance, nedovoljno opasno da savlada kapitena Partizana. Krtolica je probao da osveži vezni red uvođenjem Medojevića i Popovića, ali promene rezultata nije bilo. U poslednjim minutima Severina je imao još jednu dobru priliku, Rosić je odlično odbranio u sačuvao gol Vojvodine, baš kao i Jovanović minut kasnije posle centaršuta Bamidelea i voleja Veličkovića.

Sada sleduje reprezentativna pauza, a nakon nje i povratak Vojvodine na „Karađorđe“, a prvi rival na novom terenu biće Železničar.