Тренер Војводине Божидар Бандовић очекује тешку утакмицу Радничком 1923 у новом дербију у Моцарт Бет Супер лиги Србије.

Након елиминације из квалификација за Лигу конференција, Војводина гостује Крагујевчанима у Горњем Милановцу, а Бандовић се захвалио ривалу што је прихватио предлог да се утакмица одложи за један дан.

– Имамо два, три дана да одморимо после напорних 120 минута. Желим да поздравим леп гест противника који је пристао да се утакмица одложи за један дан. Мислим да су три бода веома важни за нас. Играмо против агресивне екипе против које смо одиграли тешке утакмице прошле сезоне, биће много дуела, других лопти. Раднички 1923 има индивидуалце који су веома опасни, посебно из контра напада. Морамо да будемо пажљиви и у поседу лопте и у просторима где освојимо посед. Желим да играмо добар пресинг и да имамо добре позиције иза лопте. Као што сам рекао, веома важна утакмица за нас. Позитивно је што смо добили Марибор 1:0, иако нисмо прошли даље. Од повређених остаје све исто – Полетановић, Вукановић и Радуловић, док ултразвук није показао ништа код повреде Величковића, док је Сукачев нови на листи и паузираће две до три недеље – рекао је Бандовић.

Он је подвукао да екипа мора да поправи реализацију и да задржи добру игру у одбрани као против Марибора.

– Ако будемо стварали шансе, али морамо и да их реализујемо, јер смо их имали много. Ако будемо добро у дефанзиви као у реваншу са Марибором, онда и то може да одлучи овај меч. Морамо да играмо нашу игру, да стварамо шансе, али и да их реализујемо и да се чувамо контри, да дефанзивци буду близу њихових офанзиваца – истакао је Бандовић.

Прокоментарисао је Лазара Николића, који је играо офанзивније и Бандовић очекује много од њега у овој сезони.

– Мислим да сте видели и у ранијим утакмицама, када је играо као бек, али је у фази напада стајао високо. Он је више офанзивни бек и опаснији у нападу, али надам се да овај пенал неће утицати на њега. Показао је да може да помогне екипи и да има квалитет. Ако се буде нашао у одбрани као десни бек, желимо да га користимо и у нападу, јер процентуално више нападамо по тој страни – рекао је Бандовић.

Тренер Воше потврдио је да екипи, као ни њему, није лако после пораза од Марибора.

– Сигурно да им није лако пала елиминација, јер и мени је лично веома жао због начина игре и утакмице, јер смо имали позитивно размишљање. Морамо да се опоравимо и да гледамо следећу утакмицу, да се спремимо, јер смо део великог клуба. Овакве ситуације могу само да нас учине јачим, што је најважније – закључио је Бандовић.

Утакмица Раднички 1923 – Војводина на програму је у понедељак у 19 часова.