Тренер Војводине Божидар Бандовић честитао је својим играчима на великој борби у мечу са Марибором.

Фудбалери „старе даме“ нису успели да надокнаде заостатак из Марибора, иако су славили 1:0, после пенала су испали из квалификација за Лигу конференција.

– Честитам својим играчима на снази и борености, све су оставили на терену да победе. Мислим да смо били бољи и да смо заслужили тај други гол. У неким ситуацијама када пресинг није функционисао, али смо касније имали посед и много прилика у којима смо могли да имамо бољи завршни пас. Начин игре и у продужецима и енергија, пресинг, мислим да смо одиграли добру утакмицу. Нисмо прошли, али морам да честитам својим играчима и навијачима на подршци. Видели су нашу жељу и мотивацију и да смо дали све од себе. Честитам Марибору све најбоље у наставку такмичења – рекао је Бандовић.

Он се осврнуо и на повређене играче који су вечерас очигледно недостајали.

– Сигурно да нам недостају, али морам да разјасним да су то механичке повреде и код Алексе и Радуловића. Једино нисмо хтели да ризикујемо са Полетановићем због листа. Полетановић је одрадио четири недеље припрема и био је под знаком питања да дође до повреде. Надамо се да ћемо да се појачамо. Али су момци који су играли показали добру игру и дали све од себе и то су сви препознали – рекао је Бандовић.

И поред елиминације, Бандовић је сигуран да је ово прави пут за Војводину.

– У четири утакмице у Европи показали смо много добра издања, имам осећај, да сам навијач, био бих поносан на тим. Те две утакмице у првенству, односно Чукарички нисмо били на нивоу. Шансе морамо да реаализујемо и да неке голове које примамо, морамо боље да бранимо. Данас смо били добри у дефанзиви. Верујем у овај тим и ову игру и само је питање тренутка када ће нам се вратити. Морамо да наставимо да радимо у првенству – нагласио је Бандовић.

Тренер Војводине додао је да је екипа у свим параметрима била боља, али да је изостао резултат и да то морају да поправе.

– Ритам, темпо, енергија, физичка спрема, са свима смо се носили равноправно, посебно вечерас у тим продужецима. Играли смо у Марибору са играчем мање, али смо опет били доминантнији, као и вечерас. Сигуран сам да смо на правом путу. Почели смо да стварамо овај тим седам месеци и недостаје нам резултат, али на овај начин мора да дођу и победе. Са психолошке стране, може да нам значи то што је било 1:0, али после смо нажалост испали – изјавио је Бандовић.

За крај је подсетио и на прошлу годину када је Војводина играла у Лиги конференција и била пета.

– Прошле године је Војводина била пета и такмичила се у Лиги конференција, ове године смо ишли у Лигу Европе и показали да можемо да се носимо и зато треба да наставимо даље. Искуство у овим утакмицама, било да ја будем на овом месту. Спреман сам да останем овде пет година, срећан сам у Војводини, али желим да будем овде због свог рада. Емотивно сам везан за играче и клуб и настављам свој посао, а да ли клуб размишља, имамо одличну комуникацију и све је на високом нивоу у сваком смислу – објаснио је Бандовић.

Поручио је и да се екипа од сутра спрема за дуел са Радничким 1923.

– Морамо да идемо даље. Јесте тешко, али морамо да будемо јаки, да имамо карактер, ко што смо и данас показали. Спремамо се за следећу утакмица, нема одустајања – закључио је Бандовић.