Fudbaleri Vojvodine izgubili su na stadionu „Ljudski vrt“ od ekipe Maribora rezultatom 2:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Jedini pogodak za Vojvodinu postigao je Kejleb Seri u 77. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Maribor: Jug – Širvis, Vidmar, Karič, Milec (od 79. Sikošek) – Ž. Repas (od 86. Boris), J. Repas – Barišić (od 67. Sudani), Iličić, Božić (od 86. Burle) – Bogre (od 67. Jakupović).

Vojvodina: Carević – Butean, Sičenje, Crnomarković, Lukas Baros – Petrović, Poletanović (od 50. Medojević), Savićević (od 90. L. Nikolić) – Radulović (od 33. Ivanović), Seri, Bamidele.

Voša je od početka preuzela inicijativu, imala posed, a prvu šansu i udarac ka golu imao je Njegoš Petrović, koji je sa nekih 25 metara šutirao preko prečke. Dva minuta kasnije, posle novog dobrog presinga i oduzete lopte na polovini domaće ekipe, Radulović je takođe probao sa distance, gađao je pored stative.

Maribor je do prve šanse došao u 10. minutu, Barišić je šutirao iskosa sa desne strane, Carević je bio na pravom mestu. Isti igrač je imao novu šansu u 12. minutu, kada je Maribor izveo akciju po levom boku, Barišić se ubacio u prazan prostor i spoljnim delom gađao dalji ugao, opet je Carević odbranio.

Nakon nekoliko minuta bez izrazitih šansi, u 20. Sičenje je izneo loptu sa svoje polovine, proigrao Buteana koji je centrirao za Radulovića, koji je glavom gađao preko prečke.

U 33. minutu Božidar Bandović je bio primoran da napravi prvu promenu, pošto je zbog povrede ramena izašao Radulović, a zamenio ga je Mihailo Ivanović. Bamidele je i imao izglednu poziciju u 38. minutu, povukao je loptu po desnom boku, uneo je u sredinu, ali je potom levom nogom šutirao daleko od gola. Dva minuta kasnije, Voša je opet napala, Buteanov centršut umalo je zahvatio Ivanović, na odbijenu je

U 40. minutu Iličić je imao najbolju šansu za domaće, vukao je loptu kroz sredinu, namestio se na levu nogu i gađao Carevićev desni ugao, bio je za malo neprecizan. U poslednjem minutu prvog dela igre Maribor je imao još jednu šansu, Božić je prošao po levoj strani, potom uneo u sredinu i sa ivice šesanesterca gađao po zemlji, Carević je upisao novu odličnu odbranu.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Božidar Bandović je morao da napravi i drugu promenu, zbog povrede je izašao Poletanović, a zamenio ga je Medojević.

U istom minutu Maribor je ponovo bio blizu gola, Iličić je ovaj put odlično gađao iz slobodnog udarca sa 20 metara, lopta je prošla nekoliko centimetara preko prečke.

U 56. minutu Ivanović je imao stopostotnu šansu, izašao je sam na golmana, gađao dalji ugao, ali je Širvis odbranio. U nastavku iste akcije na drugoj strani, Butean zakasnio klizećim startom, oborio Božića i napravio penal. Odgovornost je preuzeo iskusni Iličić, njegov udarac pročitao je Carević, ali je na loptu naleteo ponovo Iličić koji je pogodio za 1:0.

Voša je odlučila da odmah krene u napad, a u 63. minutu ponovo je sa distance gađao Petrović, njegov udarac završio je preko prečke.  Dva minuta kasnije Petrovića su delili centimetri od gola, posle uigrane akcije iz prekida, kapiten Voše je sa 18 metara snažno šutirao i pogodio prečku.

U 68. minutu Vojvodina je ostala sa igračem manje, prethodno je sudija pustio da se igra nastavi zbog prekršaja nad Petrovićem, u nastavku akcije Medojević je na sredini terena uklizao, a sudija mu pokazao direktan crveni karton.

U73. minutu Iličić je opet pripretio Careviću, oslobodio se Crnomarkovića i sa 20 metara šutirao za malo preko prečke.

I onda, u 77. minutu, Seri je pogodio za 1:1! Ivanović je odradio veliki deo posla, prihvatio je loptu i povukao do opasne zone, proigrao Serija, koji je odigrao dupli pas sa Bamideleom i potom pogodio prvi ugao za 1:1.

U poslednjim trenucima, posle prekida koji je izveo Seri, Ivanović je sa druge stative gađao, ali nije uspeo da pogodi mrežu za preokret.

U sledećem napadu, poslednjem, nakon centaršuta sa desnog boka, Sudani je glavom pogodio za 2:1.

Revanš je na programu za sedam dana na „TSC areni“.