Фудбалери Војводине нису успели да надокнаде заостатак са „Јохан Кројф арене“, пошто су вечерас на „ТСЦ арене“ после велике борбе изгубили од Ајакса резултатом 1:3.

Једини стрелац за Војводину био је Лазар Николић у 59. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић – Бутеан (од 56. Л. Николић), Сичење, Црномарковић, Барос – Петровић, Николић (од 56. Радуловић), Полетановић – Бамиделе, Сери – Вукановић (од 42. Ивановић).

Ајакс: Пасвер – Ренш, Шутало, Бас, Хато – Фитсџим, Хендерсон, Тејлор (од 46. Ван ден Бомен) – Расмусен (од 60. Траоре), Акпом, Форбс (од 60. Годс).

Божидар Бандовић је направио две промене у односу на први меч пошто су Николић и Вукановић заузели места уместо Савићевића и Ивановића. Осим тога, Воша је чешће играла у формацији 4-3-3 уместо у уобичајених 4-2-3-1.

Воша је добро контролисала игру у уводним минутима, а већ у седмом имала и прву солидну прилику када је Николић повукао лопту кроз средину и проиграо Бамиделеа на десном боку, овај је унео у средину и гађао даљи угао, али је на месту био голман Пасвер.

Ајакс није деловао опасно по гол Царевића, иако су везни играчи константно тражили празан простор у опасном делу терена, а први пут су озбиљније ушли у опасну зону у 17. минуту када је Фитсџимов ударац изблокиран.

У 23. минуту, после краће доминације Ајакса на средини и једног корнера, Воша је извела брзу контру, Сери је покушао да проигра Бамиделеа који је ишао сам ка голману, у последњем тренутку је реаговао дефанзивац Ајакса и спречио стопостотну шансу.

Уследио је нешто мирнији период, уз велику борбу на средини терена, Ајакс је био све опаснији, а у 33. минуту гости су умало дошли до вођства. Форбс је центрирао са левог бока, Шутало је петом скренуо ка мрежи из непосредне близине, Царевић је био већ савладан, али је са гол линије маестрално интервенисао Сичење и сачувао мрежу „старе даме“.

У финишу првог полувремена, после дуела са Шуталом на средини терена због повреде је игру морао да напусти Алекса Вукановић, а уместо њега ушао је Михаило Ивановић. Управо је он имао најбољу шансу у првом полувремену, после контре у надокнади времена, Сери га је правовремено пронашао, Ивановић је гађао даљи угао по земљи, али је лопта завршила поред стативе.

До одласка на одмор више није било озбиљнијих прилика, резултат је остао – 0:0.

Ајакс је повео из прве прилике у наставку, у 53. минуту после корнера са десне стране, Акпом је неометано шутирао са 10 метара, Царевић је зауставио његов покушај, али није успео и Шуталов који је покупио одбитак за 0:1.

Божидар Бандовић је одмах реаговао двоструком променом, Лазар Николић и Радуловић су заменили Бутеана и Уроша Николића и то је одмах донело резултат. У 59. минуту поново је Сери повукао акцију, ушао је у средину и правовремено пронашао Николића који је гађао ка голу, лопта је закачила Шутала и преварила Пасвера за 1:1.

Тренер Ајакса Фариоли је одмах реаговао изменама, пошто су ушли Траоре и Годс уместо Расмусена и Форбса.

Уследио је период без изражених прилика, Воша је кренула у офанзиву, што су показали и уласци Величковића и Савићевића уместо Бамиделеа и Полетановића.

Воша је имала два опасна напада, изостали су бољи ударци Ивановића и потом бољи центаршут Серија, који је пресекао Пасвер.

И онда у 85. минуту, после акције и повратне лопте са десне стране, Хато је прихватио лопту и послао у сам горњи леви угао за 1::2.

Домаћи су до краја покушали да се врате у меч, Величковић је гађао са дистанце, али поред стативе. Након тога, у последим минутима Ајакс је имао стопопстотну шансу, два пута је из близине гађао Бергхаус, али је Сичење оба пута одлично интервенисао испред гол линије.

У последњим тренуцима утакмице Ајакс је стигао и до трећег гола, после акције по левој страни, побегао је Траоре и ударцем у даљи угао по земљи, од стативе савладао Царевића за 1:3

До краја није било промене резултата, па Војводина после укупних 1:4, такмичење наставља у трећем колу квалификација за Лигу конференција, а ривал ће јој бити словеначки Марибор.